• DOMČEK PRE NOVOMESTSKÝCH CHROBÁČIKOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DOMČEK PRE NOVOMESTSKÝCH CHROBÁČIKOV.

            Aj naša škola sa pri príležitosti Dňa Zeme stala súčasťou projektu Domčeky pre chrobáčiky. Vďaka OZ NMnV a jeho projektovej manažérke Ing. Kataríne Chlebíkovej sa jeden z 15 domčekov pre novomestských chrobáčikov nachádza aj v areáli školského dvora našej školy. Spolu s domčekom bola osadená aj edukačná tabuľa, ktorá deťom poskytuje informácie o lienke sedembodkovej, motýľoch, včele samotárskej či o samotnom domčeku pre chrobáčikov. Prostredníctvom domčeka deti budú sledovať veľmi užitočné chrobáčiky, ktoré v ňom nájdu úkryt a miesto k prezimovaniu. 

            Domčeky pre chrobáčiky je EKO - edukačný projekt pre deti, zameraný na dôležitosť ochrany hmyzu. Hmyz poskytuje ekosystému veľa výhod prostredníctvom opeľovania, výživného cyklu a tiež ako zdroj potravy pre vtáky. Domčeky pre hmyz sú považované za čiastočné riešenie upadajúceho počtu prospešného hmyzu v mestskom prostredí v dôsledku straty biotopov, znečistenia a používania pesticídov. 

            ĎAKUJEME

          • Pokyny k obnovenému vyučovaniu od 12. 4. 2021

          • Od pondelka 12. 4. 2021 bude obnovené vyučovanie v škole pre všetkých žiakov.

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je pretestovanie jedného zákonného zástupcu, s ktorým dieťa žije v spoločnej domácnosti (uznesenie vlády č. 160/2021 zo 17. 3. 2021).  Povinnosť preukázania negatívneho výsledku testu sa nevzťahuje na osoby, ktoré majú výnimku z testovania.  V prípade, že dieťa nenenastúpi, rodič je povinný so školou naďalej komunikovať a zabezpečovať vzdelávanie svojmu dieťaťu. Ak tak neurobí, škola bude túto skutočnosť považovať za zanedábavenie povinnej školskej dochádzky.

            V prevádzke bude aj ŠKD v čase do 15.45hod. Pre žiakov bude zabezpečené stravovanie. Vyučovanie bude podľa riadneho rozvrhu.

            Je potrebné vypísanie a odovzdanie čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti, ktoré  môžete priamo vypísať pri vchode do budovy školy.

            Spomínané tlačivá budú pripravené v piatok 9.4. 2021 v škole. Ak niektorý rodič má záujem, môže si ho prísť vyzdvihnúť.

            Testovanie bude mesto Nové Mesto nad Váhom realizovať v sobotu 10. 4. 2021 v čase od 7.00 do 19.45 hod.

          • Vzdelávanie po veľkonočných prázdninách

          • Krízový štáb mesta Nové Mesto nad Váhom rozhodol, že sa v školách  v termíne 7. 4. 2021 - 9. 4. 2021 naďalej prerušuje prezenčné vzdelávanie vo všetkých ročníkoch. Vzdelávanie počas týchto troch dní bude po dohode so zriiaďovateľom OU Trenčín prebiehať dištančným spôsobom.

            Prezenčné vzdelávanie vrátane prevádzky ŠKD a ŠJ sa obnovuje od pondelka 12. 4. 2021 v súlade s uznesením vlády SR č. 160 a príslušnými vyhláškami ÚVZ SR a rozhodnutím ministra školstva.  Obnovenie prezenčného vyučovania pre žiakov sa bude riadiť manuálom "Návrat do škôl 2021" a ďalšími usmerneniami MŠVVaŠ SR a ÚVZ SR. Podmienkou nástupu žiaka do školy bude pretestovanie jedného zákonného zástupcu s ktorým dieťa žije v spoločnej domácnosti. Povinnosť preukázania negatívneho výsledku testu sa nevzťahuje na osoby, ktoré majú výnimku z testovania.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje