• CINEDU

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album CINEDU.

            V Novom Meste nad Váhom sa uskutočnil už 5. ročník Filmového festivalu pre deti a mládež CINEDU. Vďaka Jozefovi Nováčekovi z MsKS a riaditeľke festivalu Ľudmile Cvikovej sme mali možnosť byť jeho súčasťou aj my a pozrieť si detský film Franzove príbehy a pásmo krátkych animovaných filmov pre mládež Best of Fest Anča. Tiež sme mali možnosť stretnúť sa s herečkami Evou Sakálovou a Julianou Johanidesovou, ktoré detské filmy dabovali.

          • Novomestský osteň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Novomestský osteň.

            22. ročník Bienále kresleného humoru a satiry – Novomestský osteň 2023 (22. 9. - 3. 11. 2023)

            Karikaturisti z celého sveta kreslili na tému Ryba na tanieri. Ich kresby sú vystavené v novomestskej Galérii kresleného humoru. Tému Ryba na tanieri výtvarne spracovali aj deti zo Špeciálnej základnej školy. Súčasťou vystavených diel svetových karikaturistov bolo aj sedem detských kresieb. „Zaujali ma aj detské kresby. Na jednej sú ryby postavené v pozore pred skupinou tanierov, na ďalšej je ryba, ktorá sa pozerá na tanier, na ktorom sú ďalšie dve ryby. To je podľa mňa  metafora. A keď to nakreslí dieťa, tak o niekoľko rokov môže byť kandidátom na Novomestský osteň,“ skonštatoval Peter Rázus. „Deti majú svoj vizuálny svet a predstavu o tom, ako rybu na tanieri zobraziť. Kresby sú veľmi pekne spracované.  Rybu na tanieri vyzdobili kvetinami, nakreslili rybičky chodiace, plaviace sa na tanieroch v mori, naservírované na tanieri i ležiace na pláži. Deti majú veľkú fantáziu,“ povedal Vladimír Pavlík. Každá jedna detská kresba vznikala takmer týždeň. Deti tvorili jednu hodinu denne technikou kolorovanej kresby alebo kombinovanou technikou.

             

          • Nové ihrisko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nové ihrisko.

            V našej škole sa pracovalo aj cez prázdniny a v septembri na všetky deti čakalo takéto nové ihrisko. Ďakujeme! Bidfood Slovakia s. r. o. Nové Mesto nad Váhom, Najkrajšie ihriská s. r. o. Detva

        • Začiatok školského roka 2023/2024
          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci, prázdniny sa už skončili a my opäť otvoríme brány školy. Veríme, že leto poskytlo nielen žiakom, ale aj učiteľom dostatok času na oddych a získanie nových síl do ďalšej práce. Oddýchnutí a plní elánu tak môžeme začať nový školský rok 2023/2024.

            Školský rok sa začne v pondelok 4. 9. 2023 o 8.00 hod

            Tešíme sa na Vás!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje