• Turnaj v bowlingu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj v bowlingu.

            17. apríla sme sa zúčastnili Turnaja v bowlingu žiakov špeciálnych škôl v Dubnici nad Váhom. Spomedzi 8 škôl sme získali 2. miesto a v kategórii jednotlivcov sa Simon Vacho umiestnil na 1. mieste.

          • Vesmír očami detí 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí 2024.

            Zapojili sme sa do 39. ročníka súťaže Vesmír očami detí. Do súťaže sa zapájajú deti z celého Slovenska. Vyhlasovateľom súťaže je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Organizátorom regionálneho kola je Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne. Vernisáž sa uskutočnila v Kultúrnom dome Javorina v Starej Turej 16. apríla 2024. Do súťaže bolo zaslaných spolu 125 prác, ktoré súťažili v 5 kategóriách. Naša škola do súťaže poslala spolu 13 výtvarných prác do prvej, druhej a tretej kategórie. V tretej kategórii získala ocenenie Zuzana Lužová a jej práca postupuje do celoslovenského kola. Do 3. kategórie sa zapojilo 6 škôl, ktoré spolu zaslali 39 prác. Porota vybrala 5 víťazov. Porota výtvarné práce hodnotila 2. apríla 2024. Tvorili ju maliar Jozef Vydrnák, výtvarníčka Jaroslava Tichá a predsedníčka poroty  Barbora Petríková - riaditeľka Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. „V tomto veku deti už majú rozvinutejšie výtvarné zručnosti a schopnosť premýšľať abstraktne. Ich diela sú často komplexnejšie a obsahujú viac vrstiev významov. Deti začínajú experimentovať s rôznymi technikami a perspektívami. Ich obrázky ukazujú väčšiu úroveň detailov a hlbšie porozumenie téme vesmíru. Kompozície sú viac premyslené a vyvážené. Ich interpretácia vesmíru často odráža ich osobné záujmy a znalosti,“ uviedla Barbora Petríková. Súčasťou vernisáže bol aj workshop s maliarom Jozefom Vydrnákom.

          • Oslobodenie mesta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslobodenie mesta.

            5. apríla sme sa pri pomníku v Parku Dominika Štubňu - Zámostského zúčastnili pietneho aktu uctenia si pamiatky padlých vojakov, ktorí položili svoje životy v bojoch za oslobodenie Nového Mesta nad Váhom. Spoločne sme si pripomenuli 79. výročie oslobodenia mesta. 

          • Návšteva knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

            Navštívili sme Mestskú knižnicu Ľ. V. Riznera, kde sme sa dozvedeli veľa o knihách i spisovateľoch. Zasúťažili sme si v hádaní hádaniek i prečítali niečo z kníh. 

          • Trenčín - Galéria M. A. Bazovského

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Trenčín - Galéria M. A. Bazovského.

            19. 3. 2024 sme si urobili malý výlet do Trenčína, aby sme navštívili Galériu M. A. Bazovského. Okrem stálej expozície diel M. A. Bazovského a výstavy detských diel inšpirovaných tvorbou Bazovského sme si pozreli aj ostatné výstavy - Skupina Mikuláša Galandu a Bohuš Záboj Kuľhavý, Podoby teľa. Zahrali sme sa aj na pátračov a medzi vystavenými plastikami sme hľadali tie, ktoré vytvoril novomestský sochár Milan Struhárik. V Trenčíne sme neobišli ani vodníka,ktorý na nás vykúkal zo studne a z námestia sme obdivovali výhľad na Trenčiansky hrad.

          • Diela inšpirované M. A. Bazovským

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Diela inšpirované M. A. Bazovským.

            Úspešne sme sa zapojili do regionálnej výtvarnej súťaže pre deti z Trenčianskeho kraja pri príležitosti 55. výročia vzniku Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. Organizátorom súťaže bola Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne. Témou súťaže bolo dielo M. A. Bazovského, teda človek, život na dedine a slovenská krajina v obrazoch M. A. Bazovského. Súťažilo sa v 6 kategóriách. Do súťaže bolo zaslaných spolu takmer 650 diel, z toho do kategórie špeciálnych škôl bolo zaslaných 60 diel zo 7 spojených škôl. My sme do súťaže zaslali 10 detských diel, inšpirovaných tvorbou M. A. Bazovského. Odbornú porotu oslovili dve z nich. Ocenenia získali Dorota Kaňková a Zuzana Lužová, ktoré navštevujú Umelecký krúžok pod vedením Moniky Šupatíkovej. Zuzana Lužová súťažila s dielom Zátišie s ovocím. Inšpirovala sa dielom M. A. Bazovského s rovnakým názvom, ktoré umelec vytvoril v roku 1946. Dorota Kaňková vytvorila súťažné dielo s názvom Kostolík, inšpirované dielami, na ktorých Bazovský zobrazil vidiecku krajinu s kostolíkmi. Ocenenia sme prevzali 9. marca 2024 počas vernisáže v priestoroch stálej expozície Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne.

          • V galérii

          • Boli sme si prezrieť výstavu fotografií: Ivan Kozáček – fotografické impresie slovenskej krajiny a človeka v zbierkach Galérie P. Matejku a Galéria M. A. Bazovského.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje